Magyar OCR Sport Szövetség
5 km Országos Bajnokság
Pályaleírás

  1. Gumiszőnyeg: Fuss keresztül a földre fektetett gumikon! Ne kerüld ki!

Kép1

  1. Palánk: Juss át a palánkon! A palánk oldalát és a támasztékokat érinteni tilos! Büntető feladat (csak Basic kategória számára): 200 m futás.

Kép4

  1. Kúszás szögesdrót alatt gumival: Bármilyen technikával mássz végig a szögesdrót alatt úgy, hogy vigyél magaddal egy autógumit is. Gurulni nem szabad! Figyelj oda, hogy ne lógjon ki semmid sem az oldalak vonalában! Amikor átértél a gumit helyezd vissza a kiindulási helyére mielőtt tovább haladnál!

Kép5

  1. OCR akadály: 6x4-es keret. Sajt szeletek. Teljesítsd az akadályt a kialakításához passzoló tetszőleges módszerrel. Ha eléred a kolompot végeztél. A végrehajtás során semmid se érintse sem a talajt sem a keretet sem! Büntető feladat (csak Basic kategória számára): 25 db 4 ütemű fekvőtámasz.

04

  1. Inverz fal: mássz fel, majd juss át a legfelső kapaszkodó felett! A vízszintes részek kivételével ne érj semmihez sem! Basic futamban nem szereplő akadály!

Kép6

  1. Gödör – domb: Bármilyen módszerrel haladj végig az akadályon! A gödör oldalát ne érintsd!

Kép7

Kép8

  1. Célbadobás: A rendelkezésre álló gránátokkal három alkalommal találj célba! Ha a gránátok elfogytak szedd össze a már eldobottakat és folytasd a végrehajtást amíg el nem éred a három találatot vagy legalább 3 percig. A továbbhaladás előtt az összes gránátot gyűjtsd össze és tedd a jelzett helyre! 3 perc letelte után büntető feladat (Age group számára): 200 m futás.

Kép9

  1. Szakadék: Támaszkodj kézzel az egyik pallóra, a másikra pedig a lábaddal és oldalazva menj végig! Induláskor a kezednek érinteni kell az akadály szélét, majd a túloldalon szintén kézzel érinteni kell az akadály szélét! A végrehajtás során a földet érinteni tilos.

Kép10

  1. Gumi görgeteg: Bármilyen technikával juss át a gerendára felfűzött autógumik felett! A gerendák lábait használni tilos! Büntető feladat (Age group számára): 200 m futás 1 db autógumival. Basic futamban nem szereplő akadály!

Kép11

  1. OCR akadály: 3x4-es keret. Irka firka, Teljesítsd az akadályt a kialakításához passzoló tetszőleges módszerrel! A végrehajtás során semmid se érintse sem a talajt sem a keretet sem! Büntető feladat (csak Basic kategória számára): 25 db 4 ütemű fekvőtámasz.

10

  1. Kúszás PTSZ-ek alatt: Bármilyen technikával mássz át a kiállított technikai eszközök alatt! Gurulni nem szabad. Vigyázz a fejedre!

Kép12

Kép13

  1. Saját keret: Juss át az akadályon a függőlegesen lógó lapokon. A kezeiddel a függőlegesen lógó lapok tetejét vagy a tartó láncokat nem érintheted! A lapok között lógó köteleket használhatod. Basic futamban nem szereplő akadály!

Kép14

  1. OCR akadály: 6x4-es keret. Vegyes elemek. Tarzan, dobókocka és predátor fej. Teljesítsd az akadályt a kialakításához passzoló tetszőleges módszerrel! Ha eléred a kolompot végeztél. A végrehajtás során semmid se érintse sem a talajt sem a keretet sem! Büntető feladat (csak Basic kategória számára): 25 db 4 ütemű fekvőtámasz.

13

  1. Futás rönkökön hosszában: Menj (fuss) végig a hosszába lefektetett rönkön majd ugorj át a következő rönkre és ezt folytasd az utolsó rönk végéig! Az első rönkön az első érintésednek a rönk elejétől 50 cm-en belül kell lennie (jelezve lesz)! Az utolsó rönkön az utolsó érintésednek a rönk végétől 50 cm-en belül kell lennie (jelezve lesz)! Ha a végrehajtás során leesel vagy akár csak érinted is a talajt kezdheted elölről!

14

  1. Zsák cipelése dombon: Férfiak: Fogj meg két zsákot és a jelzett nyomvonalon vidd magaddal miközben a dombot keresztezed többször is! Végül a nyomvonalat követve vidd vissza a zsákokat a kiindulási helyükre! A zsákot/zsákokat útközben bármikor leteheted, de vigyázz az épségére! Amennyiben a zsákod/zsákjaid kiszakadnak kezdheted elölről! Hölgyek: Csak egy zsákot vigyetek magatokkal!

15

  1. Átjutás földre helyezett kompokon: A kötél segítségével juss át a földre helyezett, összecsukott PMP folyami hídkompokon (3 db)! Büntető feladat (Age group és Basic kategóriák számára): PMP horgony cipelése / vonszolása férfiaknak 100 m, hölgyeknek 50 m távolságra.

 16

  1. OCR akadály: 6x9-es keret. Vegyes elemek, gyűrű, Ikarusz, fűrészfog. Teljesítsd az akadályt a kialakításához passzoló tetszőleges módszerrel! Ha eléred a kolompot végeztél. A végrehajtás során semmid se érintse sem a talajt sem a keretet sem! Büntető feladat (csak Basic kategória számára): 25 db 4 ütemű fekvőtámasz.

17

  1. Köteles oszlopsor: Mássz fel az első oszlopra, majd a kötél segítségével haladj végig az utolsó oszlopig! Érintsd meg az utolsó oszlopot és a jelen túl juss vissza a talajra! Ha leesel vagy akár csak érinted is a talajt az hibának számít! Büntető feladat (Age group számára): 200 m futás homokzsákkal. Basic futamban nem szereplő akadály!

18

  1. Átjutás keresztbe fektetett gerendákon: Ugrálj át gerendáról gerendára az utadat keresztező (földre fektetett, egymástól kb. 2 m távolságra lévő) gerendákon! Minden gerendát érinteni kell mindkét lábbal egy időben! Úgy ugrasz át egyik gerendáról a másikra ahogyan csak akarsz de a tovább ugrás előtt két lábbal a gerendán kell állnod! Ha leesel vagy akár csak érinted is a földet kezdheted elölről!

19

  1. Kúszás szögesdrót alatt: Bármilyen technikával mássz végig a szögesdrót alatt! Gurulni nem szabad. Figyelj oda, hogy ne lógjon ki semmid sem az oldalak vonalában!

20

  1. Laser lövészet fekvő testhelyzetben: Mielőtt tovább haladsz érj el 3 találatot a laser puskával fekvő testhelyzetből! Legalább 3 percig próbálkozz! 3 perc letelte után büntető feladat (Age group és Basic kategóriák számára):Férfiak: Fordíts át egy KRAZ gumit 10 alkalommal, miközben hangosan számolod a teljesítéseidet! Hölgyek: Fordíts át egy URAL gumit 10 alkalommal, miközben hangosan számolod a teljesítéseidet!
  2. OCR akadály: 6x9-es keret. Dóka lajhár, gyűrű és lajhár. Teljesítsd az akadályt a kialakításához passzoló tetszőleges módszerrel! Ha eléred a kolompot végeztél. A végrehajtás során semmid se érintse sem a talajt sem a keretet sem!Büntető feladat (csak Basic kategória számára): 25 db 4 ütemű fekvőtámasz.

22